• Головна
  • Завдяки голу Сікана та дублю Шведа «Шахтар» перемагає «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО
17:51, 30 березня
Надійне джерело

Завдяки голу Сікана та дублю Шведа «Шахтар» перемагає «Оболонь», - ФОТО, ВІДЕО

Фото: ФК "Шахтар"

Фото: ФК "Шахтар"

У матчі 22-го туру УПЛ «Шахтар» на виїзді зустрічався з київською «Оболонню».

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич обрав такий стартовий склад на поєдинок: у воротах грав Різник, у центрі оборони – Матвієнко та Бондар, на флангах – Конопля й Азаров, у середині поля вийшли Криськів, Бондаренко та Судаков, на позиціях вінгерів діяли Швед і Кевін, а в ролі центрфорварда – Сікан, повідомляє пресслужба донецького клубу.

Сікан відкриває рахунок, Швед асистує та забиває сам

У дебюті зустрічі гострота виникла біля воріт донеччан, коли удар Суханова здалеку пройшов поруч зі стійкою.
Але в подальшому саме «оранжево-чорні» заволоділи ініціативою і створили декілька небезпечних моментів: потужний постріл Шведа зі штрафного голкіпер киян перевів на кутовий, а згодом Кічак врятував свою команду після удару Бондаренка та добивання Коноплі.
Відкрити рахунок вдалося на 16-й хвилині: Швед розрізною передачею по центру вивів на ворота Данила Сікана, той обіграв кіпера й забив у порожню сітку – 0:1.
Після пропущеного гола заграла й «Оболонь»: Черненко зі штрафного пробив над поперечиною, а Суханов із вигідної позиції головою не поцілив у площину. У складі «гірників» вирізнявся активністю Мар’ян Швед.
Його перший вдар узяв Кічак, другий пройшов повз ціль, а з третьої спроби вінгер забив – перехопив м’яч поблизу штрафного майданчика суперника і з рикошетом уразив дальній кут.
А ще в доданий до першого тайму час за підкат ззаду саме проти Шведа був вилучений оболонець Сергій Суханов.

Дебют Марлона Гомеса і дубль Шведа

На початку другого тайму тренерський штаб донеччан замість Криськіва випустив Степаненка, а пізніше й Гочолеішвілі змінив Коноплю.
Команди обмінялися небезпечними нагодами –удар Судакова здалеку в кут потягнув Кічак, а гравець киян Мороз з-за меж штрафного забив, але гол не зарахували через офсайд.
На 59-й хвилині у складі «оранжево-чорних» відбулася ще одна подвійна заміна: замість Сікана з’явився Траоре, а Судаков поступився місцем на полі Марлону Гомесу, для якого цей матч став першим у футболці «Шахтаря».
«Гірники» продовжували контролювати гру і створювати гольові можливості: Траоре пробив трохи вище воріт після подачі Кевіна, а потім уже сам бразилець з кількох метрів завершував комбінацію партнерів, але не влучив як слід по м’ячу.
У заключному відрізку зустрічі Маріно Пушич скористався останньою заміною і випустив Егіналду, а остаточний рахунок на 90-й хвилині встановив головний герой матчу Мар’ян Швед, який обігрався з Траоре та із меж карної зони пробив голкіпера.


3:0 – «Шахтар» перемагає «Оболонь» та зміцнює лідерство в УПЛ.

Наступний матч команда Маріно Пушича проведе вже за чотири дні. У середу, 3 квітня, у поєдинку 1/2 фіналу Кубка України «Шахтар» прийматиме «Чорноморець». Зустріч відбудеться на «Арені Львів» і розпочнеться о 18:00.

«Оболонь» (Київ) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3 (0:2)

Київ, «Оболонь-Арена», без глядачів

Голи: 0:1 Сікан (16), 0:2 Швед (45+1), 0:3 Швед (90)

«Шахтар»: Різник, Конопля (Гочолеішвілі, 50), Бондар, Матвієнко (к), Азаров, Криськів (Степаненко, 46), Бондаренко, Судаков (Марлон Гомес, 59), Швед, Кевін (Егіналду, 76), Сікан (Траоре, 59)

Вилучення: Суханов (45+8, пряма червона)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Оболонь #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...